Architect or LandmarkVerhardingsobjecten creëren

Concept: Types verhardingen

Voor alle verhardingen selecteer je een vlakke vorm of een pad. Voor 3D-ontwerpen kan je kiezen uit verschillende configuraties en types verhardingen. Selecteer de verharding die het meest geschikt is voor je ontwerp.

Verharding

Voorgesteld gebruik

3D-type: Geen

Voor minder complexe ontwerpen en wanneer geen van de andere types vereist is, biedt deze optie een goede standaardoplossing. Selecteer ‘Geen’ indien:

de verharding geen dikte moet hebben voor 3D-aanzichten of doorsneden.

er geen componenten nodig zijn voor rendering of ter informatie in rapporten.

u geen specifieke stijl of stijl van een fabrikant aan de verharding wilt toekennen.

de verharding niet gebruikt zal worden om een terreinmodel te bewerken.

er geen plaatafvloeiing nodig is.

de plaat volledig vlak moet liggen.

de plaat niet automatisch moet worden aangepast aan de hoogtes van andere objecten.

3D-type: Plaat

Selecteer ‘Plaat’ indien:

de verharding moet worden weergegeven met een dikte of componenten voor 3D-aanzichten of doorsneden.

er componenten nodig zijn voor rendering of ter informatie in rapporten.

u de verharding wilt gebruiken om het terreinmodel te bewerken (optioneel).

3D-type: afvloeiing plaat

Selecteer ‘Afvloeiing plaat’ indien:

De verharding moet een plaatafvloeiingselement ondersteunen.

Terreinbewerkingsobject configuratie: Geen terreinbewerkingsobject

Selecteer ‘Geen Terreinbewerkingsobject’ indien:

De verharding niet moet interageren met het terreinmodel.

Terreinbewerkingsobject configuratie: Vlakke nivellering

Selecteer Vlakke nivellering indien:

De verharding gebruikt wordt als een vlakke nivellering terreinmodelbewerkingsobject; zie Een vlakke nivellering of nivellering met rechte rand creëren.

De verharding moet interageren met andere bewerkingsobjecten (afhankelijk van nesten, overlappende situaties en volgorde van creatie).

Terreinbewerkingsobject configuratie: Lijn uit

Selecteer ‘Uitgelijnde Configuratie’ indien:

de verharding het terreinmodel bewerkt en het verticaal moet aansluiten op de horizontale randen van bepaalde geometrie, zoals aanliggende wegen, verhardingen, gebouwen, 3D-polygonen, landschapszones, muren, vlakke nivelleringen of nivelleringen met rechte rand. Een uitgelijnde plaat is een complexe verharding met niet vlakke zijden die bewerkt kan worden door verticale profielen, bakens en hellingsobjecten. Zie Een uitgelijnd terreinbewerkingsobject creëren.

Terreinbewerkingsobject configuratie: Locatie

Selecteer ‘Pad Configuratie’ indien:

De verharding gebruikt wordt als een pad terreinmodelbewerkingsobject; zie Pad of grens bewerkingsobject creëren.

De verharding moet gemodelleerd worden als een pad, met een specifiek longitudinaal profiel en dwarse profielen; de vorm van het pad kan verbreed of vernauwd worden als nodig met gebruik van het gereedschap Vervorm object.

Terreinbewerkingsobject configuratie: Betextureerbare bedding

Selecteer de configuratie ‘Betextureerbare bedding’ indien:

De verharding en specifieke afbeeldingtextuur moet weergeven voor een fotorealistisch gerenderd uitzicht; zie Betextureerbare bedding

Terreinbewerkingsobject configuratie: Gedrapeerd uit

Selecteer de configuratie ‘Gedrapeerd’ indien:

De verharding moet overeenkomen met de hoogtelijnen van het terreinoppervlak voordat aanpassingen gemaakt kunnen worden.

Verhardingen creëren